8 av 10 nordmenn vil regulere utenlandske spillselskaper

En stor meningsmåling gjort av Kantar viser et overveldende flertall for ny regulering av det norske spillmarkedet.

I dag styres det norske spillmarkedet som et såkalt monopol, der Norsk Tipping og Rikstoto har enerett på å tilby spill. Dette er imidlertid kun en realitet på papiret, ettersom flere humanitære aktører også har lotterilisens, dusinvis av bingooperatører kan lovlig tilby pengespill og mer enn halvparten av omsetningen på nettspill skjer hos utenlandske operatører.

En fersk meningsmåling utført av Kantar på på oppdrag for Norsk bransjeforening for onlinespill (NBO) i april, viser at nordmenn nå mener det er på høy tid å regulere et spillmarkedet mange har gitt merkelappen “kaos” og “ukontrollert”.

Les også: Lisens gir mer penger til idretten

Meningsmålingen viser at hele 89 prosent av de spurte, er helt eller delvis enig i at alle aktører som tilbyr pengespill bør være regulert og underlagt norsk lov.

78 prosent mener spillaktører bør stilles til ansvar gjennom en lisensmodell. 

Resultatene viser at et overveldende flertall av nordmenn ønsker se en regulering av spillmarkedet. Det er positive nyheter for alle som ønsker et mer velfungerende spillmarkedet, som ivaretar sårbare spillere og forebygger spillavhengighet, sier Carl Fredrik Stenstrøm, generalsekretær i NBO.

Les også: Høyres landsmøte: Ber eget parti vrake spillmonopolet


Redaksjonen