Bollestad vil diskutere Rikstotos tapsgrenser

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. FOTO: Landbruks- og matdepartementet

Landbruksminister Olaug Bollestad åpner for å diskutere de kontroversielle tapsgrensene som er innført hos Norsk Rikstoto.

Det som potensielt er en skikkelig gla´-melding til alle som elsker hesteport, ble først omtalt av Trav og Galopp-Nytt fredag ettermiddag.

Det var på spørsmål fra APs stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås, at Bollestad åpent for at Rikstoto og Landdbruksdepartementet kan gå i dialog for å løse den svært betente striden knyttet til tapsgrenser for spill hos Norsk Rikstoto.

Fra nyttår vedtok Stortinget å innføre en omdiskutert tapsgrense for spill hos Norsk Rikstoto. Fra 1. januar kan spillere maks tape 20 000 kroner i måneden, det samme beløpet som Norsk Tipping opererer med.

Tidligere har mer enn 1100 av Norsk Rikstotos spillere hatt en tapsgrense på 1,5 millioner kroner i måneden, og høsten 2019 var det 11.620 Rikstoto-kunder som hadde en tapsgrense på over 20.000 kroner, viste en rapport fra Lotteritilsynet.

Innføringen av tapsgrensen førte ikke uventet til massiv protest fra hestesporten, og nå åpner altså landbruksminister Bollestad for å se på innfasingen av hele ordningen.

Les hele saken her hos Trav og Galopp-nytt

Er det jubel i vente for hestesporten i Norge etter at landbruksminister Olaug Bollestad har åpent for å diskutere tapsgrensene i Rikstoto?

Redaksjonen