Fikk lotterilisens – men ingen gevinst

Nye norske lotterilisenser skulle gi millioninntekter til organisasjoner som Regnskogfondet og Right To Play. Etter 2-3 år har verken organisasjonene eller deres kommersielle partnere tjent penger.

Det var bladet Bistandaktuelt som avslørte den smått oppsiktsvekkende saken i slutten av februar. Bladet tar i en større reportasje for seg organisasjonene i Norge som er blitt tildelt lotterilisens, og hvordan dette har fungert i praksis.

Norge har tilsynelatende en monopolløsning når det kommer til pengespill, der Norsk Tipping har eneretten til å tilby pengespill, mens Norsk Rikstoto har eneretten til å tilby totalisatorspill. 

I 2015 vedtok imidlertid Kulturdepartementet å vanne ut denne ordningen ved å dele ut ytterligere fem lotterilisenser til organisasjoner som driver internasjonalt arbeid. Regnskogfondet, Right To Play og Caritas var av de heldige som ble plukket ut som “vinnere”, og siden 2018 har spill som “FotoLotto” og “Klimalotteriet” vært på markedet med mål om å gi klingende mynt i kassa for organisasjonene.

Men så langt har det ikke vært god butikk for hverken organisasjonene eller deres kommersielle partnere.

– Dette er ikke blitt det vi håpet på. Det kan vi trygt fastslå, sier Alexander Golding, HR og administrasjonsleder i Caritas Norge til Bistandsaktuelt.

Les hele saken her: Håpet på millioninntekter, men har foreløpig fått ingenting

NYHETSLEDENDE: Det var bladet Bistandsaktuelt som kom med avsløringen om lotterilisensene i slutten av februar.


Redaksjonen