Jan Bøhler ligger an til å ryke ut av Stortinget

STORTINGSREPRESENTANT: Jan Bøhler kjemper med nebb og klør for å sitte videre på Stortinget for Senterpartiet.

Senterpartiet sliter i motvind i hovedstaden.

Med få dager igjen til stortingsvalget virker det helt opplagt med et regjeringsskiftet. Oddsen på Jonas Gahr Støre har stupt og den reelle spenningen ligger i om de tre partiene som utgjorde den forrige rødgrønne regjeringen får rent flertall. Det vil si Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Les også: Dette er oddsen på at MDG kommer over sperregrensen

Det ble av mange sett på som et sjakktrekk da partileder Trygve Slagsvold Vedum lokket Jan Bøhler over til Senterpartiet. Der ble Ap-veteranen satt opp på det som så ut som en trygg førsteplass, og med rekordhøye meningsmålinger på landsbasis drømte Senterpartiet for ikke lenge siden om å få inn to representanter fra Oslo.

Nå henger imidlertid Bøhler i en tynn tråd selv med førsteplassen. På nettstedet Poll of polls er oppslutningen i Oslo nede på 2,8 %. I november i fjor viste den beste meningsmålingen hele 7,5 %.

LES OGSÅ: Kommentar: Norges spillmonopol er utgått på dato

Spillselskapet Betsson tilbyr odds på stortingsvalget med blant annet spesialspill på fylker og partier. Oddsen på at Jan Bøhler kommer inn på Stortinget er i skrivende stund 2,55, mens oddsen på at han ryker ut bare er 1,45. Med andre ord en klar sannsynlighetsovervekt for at plassen ryker.

– Oddsen settes ut i fra meningsmålinger og resultater ved tidligere valg, samt at oddssetterne selvsagt må være veldig «på» for å holde tritt med svingninger i markedet, kommenterer Betsson.

Odds på neste statsminister

Jonas Gahr Støre – 1,02
Erna Solberg – 11,00
Trygve Slagsvold Vedum – 85,00
Sylvi Listhaug – 200,00

Guri Melby 999,00
Øvrige partiledere 999,00

Kommer partiet over sperregrensen?

Rødt: Ja 1,06 – Nei – 7,00
MDG: Ja 1,10 – Nei 5,75
Venstre: Ja 1,12 – Nei 5,25
KrF: Ja 1,50 – Nei 2,40

Odds fra Betsson per mandag kl. 16.00


Redaksjonen