LeoVegas kjøper Expekt Nordics

FOTO: LeoVegas

– En milepæl for LeoVegas som innebærer en utvidelse av vår strategi, sier Gustaf Hagman, grunnlegger og konsernsjef i LeoVegas.  

LeoVegas kjøper det maltesiske selskapet Expekt Nordics og tilhørende eiendeler fra Betclic Group for 5 millioner Euro – tilsvarende cirka 50 norske millioner kroner.  

I en pressemelding skriver LeoVegas at oppkjøpet styrker selskapets merkevareportefølje med en etablert posisjon innen sportsspill, samt utvider selskapets strategiske vekstmuligheter i segmentet.  
 
Kjent navn 
Expekt ble lansert i 1999 og hadde på den tiden stor suksess i det svenske og nordiske markedet. I løpet av et par år utviklet Expekt seg til å bli en av de største sportsbettingoperatørene i Nord-Europa. Selskapet er derfor et kjent navn innen sportsspill i Sverige og resten av Norden. Betclic Group kjøpte Expekt i slutten av 2009. Expekt er en lønnsom virksomhet og netto spillomsetning for den oppkjøpte virksomheten utgjorde EUR 6,9 millioner Euro i 2020. 

Inn i egen plattform   
Den nye avtalen inkluderer et kommersielt team med tre personer som sammen med LeoVegas vil drive merkevaren bidere. LeoVegas kjøper ingen teknologiske løsninger og overføringen til LeoVegas egenutviklede teknologiske plattform er allerede i gang. Den tekniske overføringen og kjøpet forventes å være fullført i mai 2021.  
 
– Vi jobber målrettet for å tilby den beste mobile sportsopplevelsen, noe som vil bety en rekke nye innovasjoner og nytenking basert på hva en mobilopplevelse kan bringe før de store sportsårene 2021 og 2022, sier Gustaf Hagman i LeoVegas. 

Expekt ble lansert i 1999 og utviklet seg raskt til å bli en av de største sportsbettingoperatørene i Nord-Europa. Nå blir merkevaren en del av LeoVegas-universet.


Redaksjonen