LeoVegas ruller inn i Norsk Bransjeforening for Onlinespill

LeoVegas går inn i NBO

Nytt storselskap melder seg på i kampen for norsk lisensmodell.  

Norsk Bransjeforening for Onlinespill (NBO) ble stiftet januar 2019 av de internasjonale spillaktørene Betsson Group, Kindred Group, ComeOn! og Gaming Innovation Group. 

Nå har NBO fått enda et medlem, nemlig det anerkjente spillselskapet LeoVegas.  

– Imponert 

Hans Uhrus, kommunikationsdirektör i LeoVegas, sier det er meget interessant å se at NBO på så kort tid har etablert seg som en seriøs forening med tyngde i spilldebatten.  

– Vi er imponert over arbeidet som er gjort og vil nå gå inn i foreningen for å styrke denne viktige alliansen. Ved å stå sammen mot monopol-politikken kan vi forhåpentligvis jobbe frem en løsning som kan ivareta behovet for en ny og moderne spill-politikk, utdyper han. 

Hans Uhrus, kommunikationsdirektør i LeoVegas

Vil endre regelverk 

Dette vil styrke arbeidet for endrede rammebetingelser ytterligere, ifølge Carl Fredrik Stenstrøm, generalsekretær i NBO: 

– Dette er et viktig signal på at vi har gjort en god jobb i foreningens første år, sier generalsekretæren.  

– Vi vil oppmuntre andre spilloperatører til å slutte opp om en ansvarlig lisensmodell med høy kanaliseringsgrad, til beste både for spillere, operatører og publikum, legger han til.  

NBO er en interesseorganisasjon som jobber for å endre det norske regelverket for sports- og underholdningsspill. Målet er at Norge skal innføre en lisensmodell slik som det er gjort i blant annet Sverige og Danmark. 

 Bransjeforeningen mener dagens enerettsmodell er utdatert og gir ikke myndighetene kontroll. 

– I en moderne verden med tilgang til spill fra over hele verden, er det mye bedre for alle om det opprettes en norsk lisensordning som regulerer og kontrollerer alle spillerne – ikke bare de som spiller hos Norsk Tipping og Rikstoto, mener generalsekretær Stenstrøm.  

Carl Fredrik Stenstrøm, generalsekretær i NBO


Redaksjonen