Norsk kjendisartist tar «kuske-lappen» for å konkurrere

KJENDISMØTE: Fra v. Thomas “Finger’n” Gullestad, Sandra Lyng Haugen, Eskil Pedersen, Lisa Tønne, Markus Bailey og blogger Sophie Elise Isachsen under en TV2-lansering på Latter i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Komiker og skuespiller Lisa Tønne er i rute før hun skal debutere som travkusk til våren. Tirsdag kjørte hun sin første treningstur alene på Bjerke.

– Helt fantastisk. Det gikk jo så bra. Nå er jeg helt forelsket i denne italieneren, sa Tønne etter at den første treningsturen med varmblodshesten Uni Lest på Bjerke denne uken.

Tønne har solid hesteinteresse fra langt tilbake, men ble for alvor bitt av travbasillen da hun deltok i kjendisløp med tandemsulky på Bjerke i høst. I to måneder har hun nå gått på opplæring i stallen til Anders Lundstrøm Wolden på Bjerke.

– Jeg er vant med islandshester, men travhestene er så svære! Jeg liker å være nybegynner – å lære nye ting, sier Tønne, som fortsatt har en vei å gå før hun kan konkurrere i løpsbanen.

LES OGSÅ: Ble dumpet før småpenger gjorde gambleren til mangemillionær – ansikt til ansikt

Vil kjøre løp

I tillegg til lisenskurs er hun avhengig av klarsignal fra mentor Wolden.

– Når jeg kan kjøre må Anders og jentene som jobber på stallen styre. For meg er jo dette bare moro, men for dem er det jobb, så jeg må tilpasse meg. Men vi har et delmål om at jeg skal kunne kjøre et amatørløp i april, røper Tønne.

LES OGSÅ: Morten Langli og fotballprofil har innkassert millioner på superinvestering

(©NTB)


Redaksjonen