Norskeid spillselskap satser tungt for å erobre ukjente farvann

CANADA: Den nordamerikanske nasjonen er blant annet kjent for sin storslåtte natur og hockeyinteresse,

Coolbet prises nå til 850 millioner kroner, samtidig som bookmakeren sikter seg inn på nye markeder.

Tilbake i 2017, var det norsk-estiske spillselskapet priset til 215 millioner kroner. En emisjon gjorde imidlertid at prisingen steg til 360 mill. i mai 2018.

Tidligere i år ble det hentet ytterligere 74 millioner kroner, som gjorde at investorene godtok prisingen på 727 millioner kroner.

Ifølge Finansavisen hentes det nå enda 30-50 millioner kroner, med mulighet for opptil cirka 70 millioner. Såfremt etterspørselen er der. Prisingen er på 850 mill.

På det hardt satsende laget, finner du foruten daglig leder Anders Karlsen, grunnlegger Jan Svendsen, finansdirektør Yannick Svendsen, også aksjonærer som Watford-sponsor Tim Heath, Morten Klein, Ketil Skorstad, Andenæs-gruppen, Grunde Eriksen og Jon Are Nordbrekken.

Nye markeder

Finansavisen skriver videre at Coolbet forventer nettoinntekter på 220 millioner dette året, etter å ha oppnådd  60 000 aktive kunder de tre siste månedene.

I fjor var for øvrig nettoøkningen på 125 mill for spillselskapet som satser på å være profitable i tredje kvartal 2020.

Coolbet har som kjent allerede kunder i Norge, Sverige, Finland, Estland, og senest i Chile og Canada. Og med frisk kapital, vil spillselskapet forsøke å markere seg på nye markeder i nær fremtid.

LES OGSÅ: Mann (59) fra Hammerfest trykket feil på nettkasino – ble styrtrik

– Pangstart!

Starten på bookmaker-livet i Sør-Amerika, beskriver Karlsen som «fantastisk» på bakgrunn av antallet aktive kunder og omsetningen.

 –  Det viser at vårt konsept og produkt fungerer på andre kontinenter, sier Karlsen til Finansavisen, og tilføyer:

– Canada er vårt nyeste marked. De er kanskje enda mer sportsfrelste enn oss, og ishockey er minst like populært som fotball er for nordmenn. Da føles det godt at vi har et av markedets beste tilbud på ishockey, sier Coolbets daglige leder.

PS: Årets siste satsningsområde vil være Danmark, der det norsk-estiske bettingselskapet venter på lisens.

LES OGSÅ: Morten Langli og fotballprofil har innkassert millioner på superinvestering


Pål Magnus Tømmervold