Raja tillater pokerlag på 20 personer

Regjeringen åpnet i 2014 opp for poker-NM og pokerspill i private hjem. Frem til nå har det ikke vært tillatt å samle mer enn 10 personer til et privat pokerlag.

Men i forrige uke gikk kulturminister Abid Raja inn for å øke maksgrensen til 20 personer.  

– Folk møtes i sosiale lag, ikke først og fremst for å vinne masse penger, men for å ha en hyggestund. Begrensningen på ti personer har skapt hodebry for mange, sier kulturministeren til VG. 

Økningen fra 10 til 20 personer gjelder alle over 18 år, og det er ikke lov å spille på kreditt.  

I praksis vil innføringen av den nye grensen uansett bli satt på vent til koronatiltakene er over.  

Pernille Huseby, generalsekretær i Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan, er derimot ikke like begeistret for forslaget fra Abid Raja og mener maksgrensen på 20 personer er uforholdsmessig høy.  

– Ettersom spillet skal foregå i private hjem kan grensen fint holdes på dagens nivå, nemlig ti spillere. Fordelen med å holde grensen lav, vil være at færre mennesker blir invitert inn i spillingen, mener Huseby.  

Regjeringen gjør også noen praktiske endringer som gjør det lettere for arrangørene av NM i poker. 

Spillerne i poker-NM får en tapsgrense på 20.000 kroner (det samme som i Norsk Tipping). Tidligere har det vært en innskuddsgrense på 20.000 kroner – som også gjaldt om man vant penger. I kvalifiseringsturneringene er grensen på 5.000 kroner. 

Tidligere har det ikke vært lov å kjøpe seg inn i samme turnering om du har blitt slått ut. Nå åpnes det for at spillerne kan gjøre nye innskudd – så lenge de ikke bryter tapsgrensen. 

NYE REGLER: Spillerne i poker-NM får en tapsgrense på 20.000 kroner. Tidligere har det vært en innskuddsgrense på 20.000 kroner – som også gjaldt om man vant penger.


Redaksjonen